keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Sitruunatorttu

Tällaista keväistä piirakkaa tuli kokeiltua Kinuskikissan inspiroimana. Hyvää ja helppoa!
Sitruuna oli raikas, ei ollenkaan kirpeä. Kermavaahto kruunasi koko komeuden :)

Tee valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä.



Pohja: 
kaupan valmis murotaikina

Täyte: 
2 dl sitruunamehua 
(valmista mehua tai sitruunasta puristettua)
2 3/4 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
3 munaa

Tarjoiluun:
2 dl kuohukermaa
vaniljasokeria maun mukaan

Sulata valmis murotaikina ja painele voideltuun piirakkavuokaan.

Yhdistä sokeri ja vehnäjauhot. 
Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kerma. 
Lisää munat sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 min.

Mausta kerma vaniljasokerilla ja vaahdota.

Tarjoile jääkaappikylmänä mausetun kermavaahdon kera.
Kinuskikissan alkuperäisessä ohjeessa suositeltiin 
kermavaadon tilalle myös vaahdotettua vaniljakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti