lauantai 31. elokuuta 2013

Helpot sämpylät eli vaivattomat ruissämpylät

Näitä sämpylöitä on nyt viikon sisään tullut tehtyä jo kahdesti! Löysin ohjeen Skorpionin keittiössä -blogista ja pitihän näitä superhelppoja sämpylöitä testata. Todellakin vaivattomat sillä taikinaa ei vaivata ollenkaan :) ainekset vain sekaisin, kohotus ja lusikalla pellille. 



Vaivattomat ruissämpylät

4 dl vettä
15 g tuorehiivaa
2 tl suolaa (suolan määrä tuntui paljolta, mutta ei maistu taikinassa yhtään liikaa)
1 tl sokeria (itse käytin intiaanisokeria)
2 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja 

Sekoita hiiva kädenlämpoiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Taikin jää todella löysäksi ja tahmeaksi - näin kuuluukin olla. Anna taikinan levätä peitettynä pari tuntia.
Nosta ruokalusikalla leivinpaperoidulle uunipellille kekoja 10 - 15kpl ja paista 225 asteessa n. 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti