lauantai 31. elokuuta 2013

Pellillinen omenapiirakkaa

Tämän syksyn sato ainoassa omenapuussamme oli peräti viisi jättikokoista omenaa... eipä tarvinnut miettiä mitä tehdä kaikella sillä omenasadolla kuten kävi viime syksynä kun puu notkui omenoista.
Sato upposi kätevästi yhteen piirakkapellilliseen! 

Ohje on Yhteishyvä.fi -sivuilta. Piirakasta tuli sopivan kostea ja testattiin sitä vaniljakastikkeen kanssa. Hyvä piirakka jos on tulossa paljon vieraita kahvitettavaksi :)

Omenapiirakka

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl intiaanisokeria (alkuperäisessä ohjeessa oli fariinisokeria)
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kardemummaa
1 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä (tai sulatettua voita / margariinia)
Pinnalle 
5 isoa omenaa
0,5 dl sokeria
kanelia maun mukaan

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (kuten kakkupohjaa tehtäessä). Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja öljy. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Kuori omenat (ei välttämätöntä jos käytät kotimaisia omenoita) ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi ja asettele takinan päälle limittäin. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Paista 225 asteessa, keskitasolla noin 15 min. Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai vanilja- tai kermavaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti